Závěrečná tisková zpráva FSDays 2015

TISKOVÁ ZPRÁVA – Praha, 21. září 2015 – Novinky z oborů bezpečnosti a řešení bezpečnosti ve školách představuje FSDays 2015.

Ve dnech 15. – 19. září 2015 se v letňanském výstavním areálu PVA EXPO PRAHA uskutečnil již 7. ročník mezinárodního veletrhu nejnovějších trendů v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb PRAGUE FIRE & SECURITY DAYS 2015 (FSDays 2015). Jeho hlavnímu tématu BEZPEČNÁ ŠKOLA se věnovaly nejen mnohé expozice vystavovatelů, ale velkému zájmu účastníků se těší i odborná konference zabývající se touto otázkou.

Na výstavní ploše 1200 m2 představilo nejnovější technologie a premiéry z oborů fire & security, IT bezpečnosti, integrovaných systémů budov a mnoha dalších specializací 40 významných společností.

Veletrh FSDays se konal již počtvrté souběžně s největším stavebním veletrhem FOR ARCH. Celý komplex veletrhů navštívilo za 5 dní 80.000 návštěvníků a zúčastnilo se jej 830 domácích a zahraničních vystavovatelů.

O celých 40% se zvýšil počet odborných, cíleně zvaných návštěvníků veletrhu FSDays 2015!

Za dobu svého trvání FSDays získalo pověst kvalitního odborného veletrhu reagujícího na aktuální dění v oboru bezpečnosti. FSDays přináší nové trendy, informace, zajímavosti ze světa bezpečnosti odborným návštěvníkům a přívržencům B2B sektoru, stejně tak jako široké veřejnosti. V rámci odborného doprovodného programu se účastníci se setkávají a diskutují s předními odborníky a představiteli bezpečnostního průmyslu.

„Vzhledem k tomu, jak důležitá je bezpečnost v současné době v oblasti školství, zvolili jsme ji jako hlavní téma letošního ročníku FSDays. K tématu BEZPEČNÁ ŠKOLA představují svá jedinečná řešení mnozí vystavovatelé a zároveň se mu věnuje  celodenní odborná konference,“ představil hlavní zaměření letošního ročníku veletrhu Aleš Beneš, ředitel organizující společnosti Mascotte s.r.o.

FSDays 2015 byla umístěna v samém středu výstavního areálu. Zajímavou novinkou bylo nové členění, které umožnilo návštěvníkům snadnější orientaci na veletrhu. V samostatné výstavní hale 2D, označené jako FSDays BUSINESS, byla situována B2B část veletrhu – výrobci, dovozci a distributoři bezpečnostní techniky, zaměření především na odborného návštěvníka. V bezprostředně přiléhající hale 5A, označené jako FSDays HOME, se prezentovali vystavovatelé, kteří chtěli oslovit zejména širokou veřejnost – koncového zákazníka.

Generálním partnerem FSDays 2015 byla Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm. Záštitu poskytlo Ministerstvo vnitra ČR, Hlavní město Praha a Policie České republiky. Odbornými partnery veletrhu byly ASIS International ČR a Cech EPS ČR, mezi další partnery a spolupracující organizace patřila Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, IFMA CZ, Cech mechanických zámkových systémů ČR, Městská policie Hl. m. Prahy, Český klub bezpečnostních služeb o. s., Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Poděkování patří i řadě mediálních partnerů, kteří svými příspěvky podpořili informovanost o veletrhu.

Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA
Odborný doprovodný program k bezpečnostnímu veletrhu FSDays 2015
Termín: 15. 9. 2015 od 10:00 do 16:20 hodin
Místo: PVA EXPO Praha v Letňanech
Organizátor: Mascotte s.r.o.

Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA ze zúčastnilo neuvěřitelných 170 registrovaných účastníků.

Cílem konference bylo seznámit ředitele škol a především jejich zřizovatele, státní správu a samosprávu,
s technickými možnostmi při komplexním zabezpečení školských zařízení s ohledem na maximální možnou ochranu žáků, pedagogů i návštěvníků škol nejen před útoky tzv. šílených střelců, ale i před nebezpečím požáru, vandalismem nebo krádežemi.

Souhrn témat konference:

Záštitu nad konferencí převzal Mgr. Jaroslav Fidrmuc, náměstek ministryně školství, mládeže
a tělovýchovy a Mgr. Tomáš Zatloukal, ústřední školní inspektor. Konferenci podpořila celá řada významných profesních organizací, asociací, ale i komerčních subjektů.

Soutěž FSDays AWARD 2015

Již tradiční prestižní soutěž FSDays AWARD o nejlepší a nejzajímavější produkt či službu vyhlašuje každoročně organizátor veletrhu. Soutěž je určena pro všechny společnosti prezentující se na FSDays 2015. Ocenění nepochybně výrazně pomáhá uvedení nových výrobků na trh a jejich dalším komerčním úspěchům.

Přihlášené exponáty hodnotí komise, složená ze zkušených odborníků bezpečnostního průmyslu. Hlavní cenou FSDays AWARD 2015 je originální masivní skleněná plastika navržená předním českým designérem Pavlem Šťastným.

V letošním roce se soutěže zúčastnily celkem 4 společnosti s 5 produkty.

V úterý dne 15. 9. 2015 byly vyhlášeny výsledky soutěže FSDays AWARD 2015, porota udělila celkem 2 hlavní ceny:

ASSA ABLOY Czech & Slovakia s.r.o.

mechatronický přístupový systém FAB + CLIQ
Spojení tradičních mechanických prvků FAB s moderní elektronikou. Původní systém generálního klíče lze rozšiřovat bez kabelů a úprav dveří. Výrobce: ASSA ABLOY, Rychnov

SICURIT CS, spol. s r.o.

ABSOLUTE PRO – IMTDT200
Duální bariéra s kombinací infračervené (IR) světelné závory a mikrovlnné (MW) technologie. Důsledkem důmyslné kombinace duálních digitálních technologií je maximální eliminace falešných poplachů vlivem okolního prostředí. Zařízení se skládá z dvojice hliníkových sloupů, ve kterých jsou do řídící a vyhodnocovací jednotky integrovaná IR, MW a další zařízení. Jedná se o modulární systém, kde různé výškové provedení sloupů lze vybavit odpovídajícím počtem mikrovlnných a infra bariér. Patentovaný aktivní infra systém s obousměrným kódovaným přenosem zajišťuje unikátní imunitu vůči přímému osvitu sluncem nebo reflektory aut a současně zajišťuje synchronizaci obou sloupů. Mikrovlnné vysílací a přijímací jednotky lze doplnit o modul s dopplerovou mikrovlnou pro vykrytí mrtvých zón tam, kde se bariéry nepřekrývají. Sloupy lze vybavit také CCTV kamerou pro vizuální dohled.
Výrobce: SICURIT Alarmitalia Spa

Dalšími přihlášenými exponáty do soutěže FSDays AWARD 2015 byly:

Bateriový autonomní GSM alarm střežící život a zdraví svých majitelů. „Fumerex vám dovolí vrátit se domů v čas…“

IP síťová kamera s úhlem záběru 360 ° (rybí oko), rozlišení 12 megapixelů

Bezdrátový video komunikační systém s ovládáním elektrických zámků zajišťuje bezpečnost celého domu.

8. ročník veletrhu – FSDays 2016 se uskuteční opět v měsíci září příštího roku, tentokrát ve dnech
20. – 24. 9. 2016.

Veškeré informace týkající se FSDays 2015 a odborné konference včetně podrobného programu najdete na www.fsdays.cz.
Kontakt pro média:
Sylva Havelková, tel: +420 728 885 875,  e-mail: havelkova@mascotte.cz