20211006_151015

Asociace Grémium Alarm se zúčastnila bezpečnostních veletrhů IDET, PYROS a ISET konaných na Brněnském výstavišti ve dnech 6. – 8. 10. 2021.

16. mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET potvrdil svoji pozici jedné z nejvýznamnějších přehlídek ve střední Evropě a zemích NATO. Ve spojení s příbuznými veletrhy požární techniky PYROS a bezpečnostní techniky ISET šlo o komplexní prezentaci složek Integrovaného záchranného systému a jejich dodavatelů. Zúčastnilo se celkem 496 vystavujících firem z 27 zemí, jejichž expozice si prohlédlo přes 24.000 převážně odborných návštěvníků z tuzemska a zahraničí.

Slavnostního zahájení se zúčastnili také místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček, ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek a ministr obrany Maďarska Tibor Benkö. K VIP hostům veletrhů dále patřili ministr obrany Slovenska Jaroslav Naď, státní tajemník Ministerstva obrany Slovenska Marian Majer, členové Výboru pro obranu a Výboru pro bezpečnost PSP ČR, náčelníci Generálního štábu ČR i SR Aleš Opata a Daniel Zmeko, náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky Jan Kaše, generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček nebo rektorka Univerzity obrany Zuzana Kročová.

Na základě pozvání Ministerstva obrany ČR a společnosti Veletrhy Brno IDET 2021 navštívili členové oficiálních delegací ze zájmových teritorií a zástupci zahraničních armád z 31 zemí (Brazílie, Burkina Faso, Čína, Egypt, Filipíny, Francie, Itálie, Indie, Irán, Izrael, Jihoafrická republika, Jordánsko, Kanada, Korejská republika, Maďarsko, Německo, Nigérie, Pákistán, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Severní Makedonie, Slovensko, Slovinsko, Srbsko, Švédsko, Thajsko, Turecko, USA, Velká Británie, Vietnam). Zvýrazněnou zemí veletrhu IDET 2021 byl Izrael s oficiální expozicí agentury ministerstva obrany SIBAT, která se veletrhu zúčastnila poprvé. Dalším premiérovým účastníkem byla oficiální účast ministerstva obrany Pákistánu.

V rámci odborného doprovodného programu proběhla 9. konference Kybernetická bezpečnost v gesci české pobočky AFCEA. Atraktivní součástí bezpečnostních veletrhů se opět stal terénní polygon IDET Arena s dynamickými ukázkami armádní, hasičské a policejní techniky.

IDET – Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET je významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí vystavovatelů a odborných návštěvníků. Je koncipován jako proexportní platforma pro český obranný a bezpečnostní průmysl. Koná se s podporou a za účasti nejvýznamnějších politických a vojenských představitelů České republiky. Největším vystavovatelem je Ministerstvo obrany ČR a Armáda ČR. Veletrh navštívily zahraniční armádní delegace a delegace zahraničních ministerstev obrany pro vyzbrojování.

PYROS – Specializovaný veletrh určený především odborníkům z oblasti požární ochrany, činností integrovaného záchranného systému, ochrany zdraví, života a majetku. Veletrh je oborovou jedničkou v ČR  s dlouholetou tradicí  – první ročník se konal již v roce 1972.

ISET – Veletrh nabízí komplexní prezentaci technologií pro ochranu a bezpečnost života, informací a majetku. Hlavním tématem letošního ročníku byla kybernetická bezpečnost a její význam v současném světě. Veletrh je velmi vhodnou příležitostí představit nabídku řešení pro kybernetickou bezpečnost početné a kvalitní návštěvnické klientele i vystavujícím firmám komplexu bezpečnostních veletrhů.